Quan faltaven pocs minuts perquè toquessin les 11 del matí, Òscar Jesús López, Nicolás Cortés, Jordi Torres, Alejandro Caamaño i Matilde Marcé ja esperaven a l’estand de Biblioteques de L’Hospitalet als primers lectors amb el bolígraf a la mà.

Un total de 46 autors locals signen avui les seves darreres publicacions amb ganes que els veïns puguin endinsar-se en les històries dels seus llibres.

L’estand de les Biblioteques de L’Hospitalet durant la signatura dels autors. Foto Gabriel Cazado

Històries que sovint són molt personals, com la de la Matilde Marcé a ‘Pagesos i exportadors a l’Hospitalet de Llobregat’. “És la historia de la meva familia. El meu pare era exportador. Al principi només era ell i el sindicat”, comentava l’escriptora de noranta-quatre anys.

Narrativa, poesía, infantil i història de la ciutat són els gèneres que no hi faltaran

No obstant això, les històries fantàstiques també han tingut el seu espai. El terror fantàstic ha estat representat pel Jordi Torres, que ha presentat el seu primer llibre anomenat ‘Terror fantástico y otras distopías’.

Gemma Isern, responsable de L’Hospitalet escriu, ha comentat la importància que els escriptors locals tinguin aquest espai durant la diada de Sant Jordi: “Agrada que la gent vegi que aquí també hi ha autors, els dona visibilitat i fan la seva venda. Nosaltres agraïts que els autors vinguin aquí”.

Foto Gabriel Cazado

Els autors de fora també trien L’Hospitalet

Agraïment és el que també ha mostrat l’Alba López Paredes, que tot i no ser de la ciutat, no és la primera vegada que signa a l’estand de l’Abacus. En aquesta ocasió, l’escriptora ha presentat una adaptació en format manga de la seva novel·la ‘Nándidor’, ambientada a la Terra d’aquí a 100 anys amb tots els recursos gairebé esgotats.

López Paredes ha explicat que Nándidor és aquell món idíl·lic que “ha aconseguit alliberar-se de la devastació, seria la representació de tots els aspectes positius”.

Alba López Paredes mostrant el seu llibre