Més de 500 alumnes de primària i ESO han creat durant el curs les seves cooperatives escolars. Divendres n’han venut els productes en un mercat a l’aire lliure als districtes de Santa Eulàlia i Bellvitge.

Un total de 537 alumnes de primària i ESO han elaborat de forma artesanal els productes que han dissenyat per a la seva cooperativa que han anomenat ‘Una miqueta de tot’ i els han posat a la venda en aquest mercat a l’aire lliure.

Les 25 cooperatives creades per l’alumnat formen part de la iniciativa que s’inscriu en el programa Cultura Emprenedora a l’Escola. Els infants i joves participants venen els productes que han creat i amb els beneficis obtinguts faran una donació d’un 10% a una ONG o entitat social de la ciutat.

Enguany han estat 400 alumnes de cinquè i sisè de primària de les escoles Milagros Consarnau, Bernat Desclot, Pompeu Fabra, Provençana, Frederic Mistral, Gornal, la Marina, Bellvitge i Bernat Metge, han participat en aquest programa. A través d’aquesta iniciativa els alumnes poden viure en primera persona l’experiència d’emprendre, així com treballar habilitats com les matemàtiques, la llengua, les eines digitals o la resolució de problemes.

En el cas dels alumnes de secundària, els nois i noies dels instituts Europa, Bellvitge, Bisbe Berenguer, Santa Eulàlia, Gornal i Jaume Botey han creat la seva cooperativa i han establert relacions comercials amb cooperatives d’altres comunitats autònomes o països per importar i exportar productes entre si. En total s’han creat 8 cooperatives en el marc de l’assignatura d’emprenedoria de 3r i 4t d’ESO.

Aquest projecte anomenat Empresa Jove Europea, impulsat per la Diputació de Barcelona, proposa a l’alumnat crear i gestionar la seva pròpia miniempresa dins l’aula.