Els alumnes del projecte Casa d’oficis d’hostaleria han tancat el curs amb el tradicional dinar de final de formació en un àpat de restaurant de luxe per a les seves famílies. L’acte se celebra al restaurant del Centre Municipal de Formació i Ocupació de L’Hospitalet (CEMFO) per culminar els estudis.

L’alcalde David Quirós ha acudit a la cita i ha comprovat del seu paladar plats com les croquetes artesanals, el tàrtar de salmó, les mandonguilles amb sípia o el deliciós pastís de formatge que ha tancat la vetllada.

“És un dia de celebració per nosaltres perquè és quan es tanca el projecte, els joves conviden a les seves famílies i entre tots evidencien els aprenentatges d’aquests deu mesos”, explica la responsable de programes de formació i qualificació professional de l’ajuntament, Mercè Simó.

Per la seva part, la tinenta d’alcaldia de Ciutat Transformadora, Cristina Santón, recorda que “són perfils d’alumnes que havien deixat la formació i que buscaven el seu espai laboral”.

Menors de 30 anys i en situació d’atur

El menú, elaborat i servit pels mateixos alumnes, és prova del nivell que han adquirit els aprenents que principalment procedeixen de la zona nord de L’Hospitalet. En aquest curs, sense cost pels participants, han assistit 20 joves menors de 30 anys en situació d’atur. Durant 10 mesos s’han format en cuina, serveis de restaurant, bar i allotjament en planta d’hotel.

Un dels alumnes és Carlos Alberto Ramírez, qui explica les seves sensacions a l’hora de servir familiars: “Una mica més nerviós sí que estic per no equivocar-me en alguna cosa i que es noti massa”.

Un cop finalitzada la formació, els alumnes rebran un Certificat de Professionalitat i entraran en una fase de contractació per l’Ajuntament durant sis mesos.