El Cicle Blues&Boogie de L’Hospitalet ja és major d’edat. Divuit anys d’història que ara es poden recuperar a través d’una exposició fotogràfica al Centre Cultural Collblanc-La Torrassa. Instantànies que són testimoni del pas de reconeguts músics locals i internacionals que han omplert sales de concerts, bars, carrers i equipaments culturals de la ciutat.

El festival va néixer el 2005 per agafar el relleu de la programació estiuenca de blues que s’havia fet anys enrere a la ciutat. Una iniciativa impulsada des del Centre Cultural Collblanc-La Torrassa que, divuit anys després, ha aconseguit tornar a convertir L’Hospitalet en un aparador de la música d’arrel afroamericana.

Alabama Mike és un dels músics que ha passat pel Cicle L’H Blues&Boogie.

Andrés Luque, director del cicle i del Centre Cultural Collblanc-La Torrassa en fa un balanç positiu. “Ja són 18 anys de música amb moltíssims concerts, espectacles i artistes increïbles de tot arreu. També hem fet presentacions de llibres, conferències i activitats familiars i al carrer per intentar a un públic que no és l’habitual d’aquest gènere. Volem que la gent s’ho passi bé i descobreixi una música que és l’origen de molts dels gèneres que escoltem contínuament”, explica.

Així, Luque destaca que “el cicle ha crescut amb molta salut, energia i força. El públic no ha parat de créixer i ens ha acompanyart en tots els moments”.

Una història d’èxit que es recull en la quarantena de fotografies de l’exposició. Algunes, però, també mostren alguns dels obstacles que el cicle Blues&Boogie ha hagut de superar. Com l’edició del 2020, quan la pandèmia va obligar a retransmetre els concerts per internet.

L’exposició “Història del Cicle L’Hospitalet Blues&Boogie en Imatges” es pot visitar al Centre Cultural Collblanc-La Torrassa fins el 24 de novembre.