La Farga Centre d’Activitats afronta el 2024 amb la vocació de continuar combinant les cites d’esdeveniments professionals, com la fira del sector del plàstic que acaba d’obrir portes aquest dimecres, amb d’altres propostes adreçades al lleure familiar, com el Brick Fest Live, festival dedicat a les figures LEGO, que es farà a l’abril.

El recinte ubicat en ple centre de la ciutat va acollir al llarg del 2023 un total de 75 activitats, un balanç molt satisfactori per al qualitat i diversitat dels esdeveniments, segons destaca la directora del Centre d’Activitats, Elisabeth Burnett, en l’entrevista de l’Informatiu.

Espai ideal per a salons del sector industrial

Representants de la indústria del plàstic i el cautxú s’apleguen el 6 i el 7 de març a La Farga per presentar novetats i intercanviar experiències i projectes d’innovació en el marc de Plastics & Rubber. Burnett ha destacat l’arribada d’aquesta fira “perquè el sector industrial, que se’ns resistia una mica, està trobant a La Farga un espai ideal”.

En l’àmbit professional, altres cites destacades i novetats d’enguany seran Net Zero Tech, que posarà en contacte empreses de tecnologies de zero emissions, el 5 i el 6 de juny; NutriExpo, el saló de la nutrició i la dietètica, que tindrà lloc del 4 al 7 d’octubre; la 26a Jornada de Cirurgia dels Hospitals de Catalunya, i un congrés de professionals dels Recursos Humans, el 15 d’octubre. El 20 i el 21 de novembre serà el torn de Paint & Coatings, un saló enfocat a les tecnologies de pintures i tractament de superfícies.

Elisabeth Burnett ha puntualitzat que “mantindrem la combinació de fires professionals amb propostes d’oci familiar”. I ha afegit: “Creiem que aquesta diversificació és un fet molt enriquidor”.

És el cas de Brick Fest Lego, que entre el 5 i el 7 d’abril se celebrarà a La Farga i permetrà gaudir de les figures d’aquesta joguina, una afició que comparteixen persones d’arreu del món i de diverses generacions.

També vindran a La Farga Indiedevday, la fira del videojoc ‘indie’, del 17 al 29 de setembre; el Mystic International, la Trobada de les Arts Espirituals, entre el 12 i el 14 d’abril, i una de les cites estrella del calendari de La Farga, el saló Creativa, el gran esdeveniment de manualitats i artesanies de l’Estat espanyol, que de ben segur tornarà a omplir el recinte del 7 al 10 de novembre.

Elisabeth Burnett ha dit que Creativa és l’exemple clar de “viure tota una experiència”, com passa també amb el saló RetroBarcelona, dedicat als videojocs clàssics, que es farà el 18 i el 19 de maig.

La gastronomia continuarà tenint taula, amb motiu de Fira Àpat, la trobada del sector alimentari de Catalunya, del 19 al 21 d’octubre, i el MeatXperience, fira especialitzada en el sector carni, del 27 i 28 de Octubre de 2024.