L’hospitalenc Elías Torrecilla és un dels protagonistes de la comèdia Bonobós, que actualment es pot veure al Teatre Borràs. Torrecilla ha parlat de l’obra al programa Taquilla Inversa, una història que parla de les persones de discapacitat en toc de comèdia.

Tres amics de la infància tenen un comú que pateixen alguna discapacitat: un és una persona amb ceguesa; l’altre és una persona amb sordesa; i el tercer és mut. La història, en toc de comèdia, parla de com els tres s’ajunten per superar els obstacles que plantegen les seves discapacitats a l’hora de lligar.

Els protagonistes de l’obra, cansats de tenir només relacions sexo-afectives amb persones que tenen les mateixes discapacitats, ideen un enginyós sistema de cites en una comunitat de veïns per tal de conèixer noies, intentant amagar les seves limitacions.

L’objectiu de l’obra és obrir-nos a la tolerància a través del riure. Una manera de divertir-se i alhora trencar amb els tabús en relació al món de les discapacitats. Així ho explica l’actor hospitalenc, Elías Torrecilla: “està bé parlar de les discapacitats des de l’humor, des de la normalitat. Soc cec, però això no impedeix que pugui tenir una vida normal i que pugui conèixer noies que no tenen la mateixa discapacitat que jo”.

La comèdia ha tingut molt bona rebuda entre el públic. Bonobós és una comèdia francesa del mateix creador de Toc Toc, Laurent Baffie. S’ha representat a França, Itàlia, Argentina i Mèxic i ha arribat aquí sota la direcció d’Edu Pericas, que ha optat per fer una versió catalana més innovadora.

L’actriu i personatge de l’obra, Maria Garrido, explica per què aquesta versió marca la diferència: “l’Edu ha volgut donar més protagonisme als personatges femenins, posar-les a la mateixa alçada que ells, perquè en les altres versions eren personatges molt neutres, el que es coneix com a mujer florero”.

Programa Taquilla Inversa