El poeta lleonès assentat a L’Hospitalet, Elías Gorostiaga, ha publicat el seu sisè poemari, “Las provincias de Benet o vivir en un Chagall”. La publicació ha estat possible gràcies a que ha guanyat la cinquena edició del Premi Internacional de Poesia Juan Rejano- Puente Genil.

L’obra té com a protagonistes a Juan Benet, un dels escriptors més influents dels anys 60 i 70, i també a la seva segona dona, la poeta Blanca Andreu. Gorostiaga explica que “el llibre està format per dues parts, una més lírica i l’altre són construccions de poemes més curts”.

En el poemari, Gorostiaga ha volgut reflectir una part de la ciutat de L’Hospitalet. D’aquesta manera, el poeta parla de paisatges com el riu Llobregat, i també de barris com el Gornal o la Florida. Justament, sobre aquest últim barri, Gorostiaga esmenta al raper Morad i apunta que algun dia li agradaria “fer un tu a tu” entre la seva poesia i la música del cantant.

El poeta també explica que “la poesia serveix per reflectir una ciutat que no és molt literària”, com L’Hospitalet. “És refugi de molts escriptors però hi ha poc material literari”, diu Gorostiaga.

“Las provincias de Benet o vivir en un Chagall” ha guanyat la cinquena edició del Premi Internacional de Poesia Juan Rejano- Puente Genil. “És un jurat que té el seu criteri, no impera el criteri d’una editorial”, diu Gorostiaga. El poeta mostra la seva satisfacció pel guardó i que el llibre hagi estat publicat per l’editorial Pre-Textos, una de les millors editorials de poesia del país.