El poeta resident a L’Hospitalet, Elías Gorostiaga, ha estat guardonat amb el Premi Internacional de Poesia Juan Rejano, pel seu llibre «Las provincias de Benet o vivir en un Chagall» que lliura la Asociación Cultural Poética de Puente Genil (Còrdova), la Fundación Juan Rejano i l’Ajuntament de Puente Genil.

Elias Gorostiaga, pseudònim literari d’Elías Prieto, natural de Lleó, fa més de vint anys que viu a L’Hospitalet i ha estat autor entre d’altres obres de «El castillo de aire», «Tierra de invierno», «Cuerdas de plata», «Derbi» i «Estériles», així com diverses obres de teatre. També ha escrit l’antologia de relats de viatge «Nómadas» i ha participat en els llibres col·lectius «Nuevacarta», sobre el comerç de llibres, i «Generació Subway Vol 1», ambdós publicats el 2014. El 2016 va publicar el llibre de relats «Polvo en la frontera».

Segons el jurat del certamen «Las provincias de Benet o vivir en un Chagall» és “un poemari d’èpica narrativa, amb una atrevida veu personal que teixeix una relectura de l’escriptor Juan Benet, traduint a la poesia la mirada seca, de vegades fronterera i outsider del seu univers”

La cerimònia de lliurament del guardó, dotat amb 3.000€, així com la presentació del llibre editat per Pre-Textos, serà el proper 28 d’octubre dins el 10è Encuentro de Poesía, Música y Plástica de Puente Genil.