El Partit Popular de L’Hospitalet s’ha apropat a la Plaça Espanyola, al barri de la Torrassa per conversar amb la militància en plena campanya per les eleccions europees del 9 de juny. Sonia Esplugas, portaveu dels populars a la ciutat, ha reiterat la importància d’anar a votar i criticat la recent aprovació de la llei d’amnistia al Congrés dels Diputats. “Va ser el ple de la vergonya”, ha qualificat. La norma va ser aprovada pels 177 vots a favor del PSOE, Sumar, ERC, Junts, PNB, Bildu i BNG i 172 en contra del PP, Vox, UPN i Coalició Canària.

A l’acte també ha assistit Elías Bendodo, vicesecretari de Coordinació Autonòmica i Local del partit, que s’ha fet eco de les afirmacions d’Esplugues: “el Partit Socialista ha utilitzat Catalunya pels seus fins electorals” ha dit en declaracions a la Televisió L’Hospitalet, i ha afegit que “l’amnistia no és un acte de sinceritat ni de convivència; Sánchez necessita els vots de l’independentisme català i, a canvi, trenca el consens constitucional”.

Imatges cedides pel PP L’Hospitalet

En relació a l’anunci de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, de la iniciativa conjunta de les comunitats autònomes del PP de presentar un recurs d’inconstitucionalitat al Tribunal Constitucional, Bendodo ha confirmar que “des del PP posarem totes les armes al nostre abast per lluitar contra l’aplicació de l’amnistia”.

Fixant la mirada a Europa, els populars asseguren que volen “parlar dels temes que preocupen la ciutadania: la seguretat, la immigració ordenada i sempre legal”. Bendodo també ha destacat el “problema de l’habitatge i la ocupació: el 40% dels casos contabilitzats a Espanya són a Catalunya” ha afirmat. Quant a mesures per posar-hi fi, Bendodo ha recalcat que ” el PP lidera i porta com a bandera que en menys de 24h els okupes siguin desallotjats”.