Des de les files del PSC, el portaveu del grup municipal, Francesc Belver, ha comentat que el “vot progressista s’ha consolidat a L’Hospitalet veient els resultats del darrer cicle electoral, amb eleccions municipals, generals, autonòmiques i europees”. Al voltant de la baixa participació ha lamentat que “no hem estat capaços de transmetre a la ciutadania la importància de les eleccions al Parlament Europeu”.

Pel que fa als resultats globals del conjunt de la Unió Europea, Belver s’ha mostrat decebut pel creixement de les forces d’extrema dreta. Uns partits que “qüestionen les institucions europees, el nostre sistema democràtic, la voluntat popular, i la possibilitat de progressar en criteris d’equitat, drets i llibertats. Per tot això l’augment de l’extrema dreta és una pèssima notícia perquè representa la involució”.

Sonia Esplugas portaveu del grup municipal del PP, ha valorat molt positivament els resultats del seu partit que ha estat el guanyador de les eleccions europees. Esplugas ha assenyalat que “la llista del PP ha estat la més votada en l’àmbit nacional, era el nostre objectiu aconseguir el nombre més gran de diputats, 22, perquè volíem ser forts en Europa i ho serem a partir d’ara amb més intensitat. Vull agrair a tots els ciutadans que ha donat suport al nostre partit i en aquest sentit continuarem defensant els interessos tant dels catalans com dels ciutadans de la resta d’Espanya”.

La portaveu del grup municipal del PP, s’ha mostrat molt contenta també pels resultats que el seu partit ha obtingut a L’Hospitalet en aquestes eleccions. Esplugas ha assegurat que “el PP es consolida com a segona força política en tots els barris de la ciutat, la tendència del partit popular des de les eleccions municipals fins a les europees és ascendent. Ahir vam obtenir més del 17% dels vots dels ciutadans de L’Hospitalet, aquest suport ens dona la força necessària per continuar lluitant per millorar el dia a dia dels hospitalencs”.

D’altra banda, Sonia Esplugas, ha explicat que “a diferència d’altres països d’Europa on els presidents són dirigents amb sentit comú i amb responsabilitat, en el cas d’Espanya, Pedro Sánchez, és imprevisible, no sabem el que farà durant aquests dies. Jo crec que a partir d’avui sabrem l’estratègia que seguiran tant des del partit socialista en l’àmbit nacional com el PSC amb la mesa del Parlament i, per tant, veurem els moviments i com es tradueixen a escala nacional”.

Esquerra Republicana ha qualificat els resultats de “no satisfactoris”. El regidor, Coque García, ha afegit que “sí que moderen la pèrdua de vots del darrer cicle electoral. Hi ha aspectes positius, com ara que som el quart espai gràcies a la coalició amb Bildu i el BNG. Al mateix temps, són resultats preocupants per l’auge de l’extrema dreta i la consolidació de la coalició dels populars i socialistes, que en els darrers anys ha comportat retallades en drets socials. Això vol dir que continuem avançant cap a més austeritat”.

Al voltant del creixement dels partits d’extrema dreta, des d’ERC creuen que “és molt alarmant. Tindrem situacions complicades en els pròxims anys i la solució no pot ser el populisme i el feixisme. Des de les esquerres hem de plantar cara i defensar una Europa diversa i de drets per tothom”.

Francisco González, portaveu del grup municipal de Vox, s’ha mostrat satisfet amb els resultats del seu partit en aquestes eleccions tant a Espanya com a Europa. González ha assenyalat que “el grup de conservadors i reformistes, que és on VOX està integrat, s’ha consolidat com a quarta força política en el Parlament Europeu, també ha crescut considerablement el grup d’identitat i democràcia aliats del nostre partit. El grup de conservadors i reformistes ha crescut quatre escons, dos dels quals els ha aportat VOX, un èxit per a nosaltres a escala nacional”.

A L’Hospitalet, VOX s’ha consolidat com a quarta força. González ha assegurat que “estem molt contents per aquests resultats, gairebé aconseguim ser la tercera força hem lluitat frec a frec amb ERC. Hem aconseguit estar per sobre de Junts, Comuns, SUMAR i Podemos. Hem crescut 4,69 punts respecte a les europees de 2019, amb aquests resultats es confirma la tendència a l’alça de VOX en totes les eleccions que s’han celebrat fins ara”.

Arc parlamentari UE. Font: Ministeri de l’Interior. http://info.eleccioneseuropeas2024.es

La representant de Junts per Catalunya a L’Hospitalet, Teresa Rubio, ha fet una lectura positiva, sobretot perquè “a L’Hospitalet hem tret millors resultats que a les passades eleccions municipals”. També ha remarcat que “si sumen els percentatges de Junts amb els d’ERC, seríem la primera força a Catalunya per davant del PSC. L’independentisme està viu. Si es planteja una llista unitària seria un èxit”.

El representant de Sumar Comuns, Manel Domínguez, reconeix que “els resultats no han estat bons i no estem contents. L’abstenció ha estat mot alta. Quan això passa guanya sempre la dreta que està més mobilitzada. Per tant, cal tornar a mobilitzar a la classe treballadora”.

Sobre l’auge de l’extrema dreta, ha dit que “hi ha un corrent de fons de conservadorisme que creu que, per mantenir l’estat del benestar cal ser insolidaris i tancar fronteres. Quant en veritat, per mantenir aquesta llibertat cal fer el contrari. Necessitem que el conjunt global del planeta vagi cap a una situació de més igualtat”.