L’entitat Ela-ela Teatre ha representat al Teatre Joventut “Elles (La veu de la revolta)”, un muntatge escènic que denuncia situacions masclistes i patriarcals. L’obra forma part dels actes de commemoració del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones.

Es tracta d’un espectacle que han escrit i dissenyat les actrius de l’entitat a partir de les discriminacions i experiències que han patit al llarg de la seva vida. Construïda amb monòlegs, diàlegs i coreografies, vol ser una eina per sensibilitzar i fer visibles les diferents formes de violència de gènere.

L’Alba Màrquez, una de les integrants d’Ela-ela Teatre, explica que “cadascuna vam escriure una escena basant-nos en situacions que havíem viscut o bé imaginant-nos escenes que haguessin patit dones com nosaltres, com per exemple l’assetjament que patim al carrer”.

En aquest sentit, la Laia Virgili, una altra de les actrius, afegeix que “és una obra de creació pròpia que parla de les violències contra les dones, des de la grassofòbia i els cànons de bellesa fins els abusos sexuals”.

Les actrius d’Ela-ela Teatre han representat ‘Elles (La veu de la revolta)’.

Més enllà de ser una acció reivindicativa, aquesta experiència creativa ha permès a les joves participants generar una xarxa de suport i confiança mútua.

Per a la Laia Virgili, “gràcies al teatre exposem qüestions sobre les quals potser no ens haguéssim atrevit a parlar. Ens ha unit molt i el fet de veure com totes havíem passat per alguna d’aquestes situacions”.

“Ja n’hi ha prou”, el lema de la programació d’actes del 25N

L’obra de teatre s’emmarca en la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. En els propers dies, L’Hospitalet ha programat diferents actes reivindicatius amb activitats culturals, xerrades i tallers per tots els públics.

Sota el lema “Ja n’hi ha prou”, l’objectiu és responsabilitzar tothom per tal d’aturar la violència masclista i la seva normalització en la societat, especialment entre els més joves.

L’acte central tindrà lloc el 25 de novembre amb la lectura del manifest i la performance #SeAcabó a càrrec de Dona Cançó, que organitza el Centre d’Atenció i Informació a la Dona de L’Hospitalet i les associacions de dones de la ciutat.