El Centre Cultural de la Bòbila ofereix aquest divendres a les 19:30 de la tarda, l’espectacle ‘El viatge de Paula‘, una obra unipersonal per al públic adult on l’actriu Sara Fernández interpreta a diversos personatges. L’espectacle és un viatge vital a través del personatge de Paula i la seva relació amb el seu cos, amb els canons de bellesa i els estàndards estètics que generen en ella un trastorn de conducta alimentaria, TCA, per afartament.

Sara Fernández, creadora de l’espectacle, ha explicat que “aquesta obra ens parla de la relació de Paula amb el Trastorn de Conducta Alimentaria des dels antecedents i detonants, passant per la convivència i finalment la seva superació”.

La Sara ha assenyalat que aquesta obra té diversos objectius: “primer visibilitzar el trastorn de la conducta alimentària perquè hi ha molts mites al voltant d’aquest. Coneixem molt la bulímia i l’anorèxia, però hi ha molts altres, per exemple afartament i la vigorèxia que no només afecten a adolescents i no només afecten a dones. Amb l’obra també volem mostrar i celebrar la diversitat corporal posant un cos no normatiu sobre de l’escenari per mostrar que tots els cossos són vàlids i que hi ha varietat de formes”.

‘El viatge de Paula’ ajuda a entendre el per què de l’aparició del TCA, primer com a fuga, després com a estigma i, quan la protagonista demana ajuda, com aprenentatge. En aquest viatge la Paula descobreix la importància d’abraçar la seva singularitat i de generar un tan necessari espai fet a mida en una societat que ens obliga a encaixar en uns motlles que possiblement res tinguin a veure a com som realment.