La Laura va rebre un burofax de les dues propietàries del pis on viu al carrer d’Occident 14 informant que no li renovaran el contracte de lloguer. Sap que la intenció és expulsar-la per fer obres a l’immoble, augmentant el nombre d’habitacions i posteriorment rellogar-les individualment per curts períodes de temps. Tal i com ja ha passat amb altres veïns i veïnes, que han hagut de fer les maletes. De moment, les dues propietàries de tot el bloc de pisos es neguen a negociar.

La pròpia Laura Muslera explica que “de cada pis que té tres habitacions estant fenc cinc. Hi ha un pis que, fins i tot, té vuit habitacions. Estan guanyant de benefici uns 600 euros per cada habitació que lloguen”.

Des del Sindicat de Llogateres de L’Hospitalet, Viti García, comenta que volem “que renovin els contractes aplicant el nou índex de lloguers de pisos. Volíem una negociació conjunta per fer tots els contractes a la vegada, però no tenim cap resposta per part de les propietàries que no volen negociar”.

Darrera d’aquesta pràctica de no renovar els lloguers per treure més benefici econòmic oferint les habitacions a turistes i estudiants, s’amaga el problema de la gentrificació. Laura Muslera creu que “Collblanc deixarà de ser un barri per culpa dels turistes. Està al costat del Camp Nou, del metro i a vint minuts del centre de Barcelona. Això és el que volen les propietàries. Guanyar més diners perquè els turistes estan disposats a pagar els preus de les habitacions”.

Viti García assegura que “volen expulsar a totes les veïnes, per això no volen negociar. Els pisos que les propietàries estant llogant per 900 euros al mes, que ja em sembla un preu molt alt tenint en compte el nivell de sous qui ha a L’Hospitalet, els volen dividir per llogar cada habitació a 600 euros.”

El bloc sencer de pisos d’Occident 14 pertany al mateix propietari

Des del Sindicat de Llogateres denuncien que els 24 pisos d’Occident 14 podrien ser tots turístics en poc temps, ja que la normativa municipal permet que sigui així quan l’edifici sencer es dedica a aquesta activitat.