Una cinquantena de persones han participat en la manifestació convocada per l’Associació de Veïnes i Veïns Som Santa Eulàlia per denunciar “la deixadesa i les promeses incomplertes” per part del govern municipal a l’hora de tirar endavant projectes i nous equipaments al barri.

En aquest sentit, Rubén Casellas, membre de l’entitat veïnal, explica que “portem 30 anys esperant la construcció del nou poliesportiu del Gasòmetre aprovat el 1994; la biblioteca de Santa Eulàlia va tancar ara fa quatre anys i també ens van prometre que es construiria una de nova; també reivindiquem la reforma del parc de l’Alhambra que fa cinc anys van dir que es faria; i no sabem si el projecte de remodelació del parc de les Palmeres és el que van acordar amb nosaltres”.

Per Casellas, estem fartes de falses promeses, ja no ens les creiem i com a veïns i veïnes ens sentim enganyats”.

Des de l’Associació de Veïnes i Veïns no confien que aquests compromisos es desbloquegin amb el relleu a l’alcaldia. “No entenem com el nou alcalde, David Quirós, que va ser regidor d’aquest barri amb Núria Marín, no influís perquè els equipaments que estaven promesos s’acabessin construint. Temem que ara seguirà passant el mateix”, assegura Casellas.

En el manifest també demanen més neteja i una millor il·luminació dels carrers del barri, a més de l’augment de places a les escoles bressol i aules d’estudi obertes tot l’any.

Més solucions per mitigar els efectes de la calor

Abans de començar la marxa, els participants han celebrat una assemblea oberta al parc de l’Alhambra, en què han demanat més espais de confort tèrmic al barri, coincidint amb l’arribada dels mesos de calor.

Solucions que passen, diuen, per espais més verds i amb més ombres, per la climatització de les escoles i perquè els edificis públics obrin el mes d’agost com a refugis contra les altes temperatures.

L’AVV Som Sta. Eulàlia ha convocat una assemblea sobre l’impacte de la calor en el veïnat