En els darrers anys, un dels compromisos de l’Ajuntament de L’Hospitalet ha estat reforçar la policia de proximitat, amb unitats que estiguin presents pels diferents barris de la ciutat de forma preventiva. La campanya d’estiu, amb reforç d’agents a set espais que mereixien una atenció especial, n’és un exemple.

Una idea que sembla que també agrada al veïnat i comerç de la ciutat. En una de les rutes pels voltants del mercat de Santa Eulàlia, un espai que sol tenir multitud de gent, la població de L’Hospitalet té clar que els agradaria que hi hagués més policies pels carrers pel seu efecte “dissuasiu”.

Els comerços, a més, ho expliquen com una necessitat ja que asseguren que tenen petits robatoris de forma freqüent. “S’ha d’actuar, perquè nosaltres estem treballant, fem el que hem de fer i no pot ser que ens passi això”, explica Raquel Rivera, comerciant de la zona, que a més fa broma amb la idea de més presència de la Guàrdia Urbana: “Em sembla perfecte, com si volen tenir una paradeta al mercat”.

Opinió similar a la que expressen des d’una botiga de perfums del carrer Pareto, un negoci que sol patir petits robatoris pel tipus d’objectes que venen: “És l’autoritat. La gent que està robant, si veuen que està per aquí la policia de forma contínua no ho farà més”, explica Daniela Bedoya.

Entre el veïnat, les preocupacions són diferents tot i que també donen suport a la idea de tenir més policia pels carrers. Els patinets és una de les queixes recurrents, sobretot entre la gent gran. “Si canvies de direcció i no els veus, et passen per damunt. Creuen sense mirar”, explica Ana María Caballer, veïna de la ciutat.

La ruta amb la Guardia Urbana de L’Hospitalet per Santa Eulàlia transmet una idea de forma clara. La policia de proximitat agrada a veïnat i comerços, que esperen que la presència d’agents es vegi reforçada en pròxims mesos.