El barri de Granvia Sud fa anys que reivindica el soterrament de la part de la Gran Via que passa pel seu barri. Una petició que durant el darrer any ha pres més força després que s’hagin emès informes de la Síndica de L’H i del Síndic de Greuges de Catalunya per instar a la Generalitat i a l’Ajuntament a resoldre aquest cas.

Cada dia passen un 120.000 vehicles per aquest tram de la Gran Via que, segons ha explicat el president de l’AAVV de Granvia Sud, Paco del Río, suposen “un patiment diari i permanent que arriba als 75 o 80 decibels i provoca ansietat i d’insomni als veïns Recordem que la OMS recomana un màxim de 50”.  Del Río ha afegit que “tot i els aïllaments que han fet a les seves vivendes encara és un soroll insuportable que està per sobre dels 60 decibels, dinns dels habitatges. És un problema de salut”.

Des de l’Associació, però, volen apuntar que el problema del soterrament “creiem que està en vies de solució perquè hi ha converses entre l’Ajuntament i la Generalitat sobre com es pot portar a terme el cobriment d’aquest tram”. Del Río apunta que “la darrera noticia que tenim de l’ADU és que hi ha una empresa que està fent un estudi per veure quin tipus de cobertura seria la més adient.”

D’altra banda, el president de president de l’Associació de Veïns de Granvia Sud ha fet una “valoració positiva de les diferents fases de millora de l’espai públic al barri, que es preveu que finalitzacin l’any 2024 amb un reforma integral que suposa convertir la majoria de carrers a prioritat invertida”.