La plataforma veïnal que reclamava un ús ciutadà per al solar en la cruïlla dels carrers Torns i Vallparda i la Comissió d’Entitats de Collblanc-La Torrassa celebren que l’Ajuntament hagi aprovat, finalment, un projecte concret de zona verda de caire comunitari, i, al mateix temps, reclama que les obres comencin el més aviat possible.

Aquest espai de 740 metres quadrats, les obres del qual han de començar en breu, haurà de ser una zona verda que tindrà una configuració dels anomenats boscos urbans, amb arbres de diverses espècies que facin ombra, bancs, elements d’activitat saludable i també s’instal•larà una font.

També s’ha previst que sigui un espai perquè els centres educatius puguin explicar els cicles de la Natura.

Ricardo Durán Velasco, membre de la plataforma veïnal, ha recordat que “al cap i a la fi, el que buscàvem era un espai net i ben cuidat“. I ha afegit que com que “hi haurà una mica de tot, arbrat, una font, aparells de gimnàstica…, doncs creiem que està prou bé”.

Josep Domínguez Rius. també membre de la plataforma veïnal, ha reclamat que les obres “comencin ràpid i acabin més ràpid encara perquè ja fa massa temps que esperem i ara caldrà que compleixin els terminis que ens han explicat“.

De la seva banda, Carme Morro Ferreiro, coordinadora de la Comissió d’Entitats de Collblanc-La Torrassa, ha indicat que “haurà de ser una mena de mini pulmó verd perquè a Collblanc-La Torrassa no tenin gaire espais i hem d’aprofitar qualsevol trosset que tinguem per fer espais que, sobretot, siguin amables“.

Amb aquesta proposta final de remodelació i usos quedaran enrere altres opcions anteriors, com una zona per a animals de companyia i un hort social comunitari, que diversos col•lectius van posar en marxa quan van ocupar l’espai, però que va ser sabotejat i, finalment, no va reeixir.

El fins ara conegut com a Espai Vallparda s’anomenarà, segons va aprovar per unanimitat el ple municipal, Jardins Los Diablos, grup de pop de la dècada dels 60 fundat per veïns de Collblanc i la Torrassa, cosa que continuaran fent, ja que han anunciat que la seva pròxima cançó estarà dedicada a la ciutat, a L’Hospitalet. 

La Comissió de Festes ho considera una decisió encertada perquè l’Agustín Ramírez i Enrique Marín, autors d’èxits com ‘Un rayo de sol’ i ‘Rosana’ entre d’altres’, sempre han reivindicat els barris i, segons Carme Morro, “sempre han parlat dels seus barris amb molta estimació i en positiu“.

L’Ajuntament i el sector majoritari del veïnat de la zona han acordat que els Jardins Los Diablos estiguin delimitats per una tanca i que a la nit no s’hi pugui accedir per evitar desperfectes i molèsties.