Els veïns i veïnes de l’entorn de les naus ocupades del carrer Salamina, a Santa Eulàlia, continuen exigint solucions després de la suspensió del desallotjament de l’edifici. Així, el proper mes de setembre començaran a recollir signatures per demanar a l’Ajuntament que compleixi amb els requisits de reallotjament exigits pels jutjats. També tenen previst participar amb torn de paraula al ple municipal.

Davant dels problemes de convivència a la zona, l’Ajuntament va iniciar una ordre de desallotjament per raons d’inhabilitat. Un procediment, però, que el jutjat va suspendre la setmana passada fins que el consistori no concreti un pla de reallotjament per a les desenes de persones en risc de vulnerabilitat que ocupen els locals.

Per demanar a l’Ajuntament que compleixi aquest requisit, una seixantena dels veïns afectats s’han reunit per decidir noves mobilitzacions.

En aquest sentit, en Juan Jiménez, explica que “a partir de setembre recollirem signatures i, si el problema continua, demanarem la paraula en el ple que considerem oportú per estendre’l a la resta de barris. Volem que l’Ajuntament faci el que ha de fer perquè es produeixi el desallotjament. També que controli més aquestes persones incíviques”.

I és que aquest grup de veïns denuncien que des de fa quatre anys les persones que viuen a les naus ocupades generen incivisme i inseguretat.

Així, en José López lamenta que “no ens atrevim a passar per sota el pont perquè et poden robar, no seria la primera vegada que passa. També hi ha baralles i soroll, sobretot a les nits”.

En la mateixa línia s’expressa l’Àngels Sánchez. “No es pot dormir perquè es barallen entre ells. A més, fan les seves necessitats al carrer i el tenen fet una porqueria“, diu.

Un malestar que s’ha incrementat en els últims dies. Alguns veïns asseguren que han estat increpats i que fins i tot han rebut amenaces per part dels ocupants de les naus.