Arran de la denúncia d’una sola família contra el departament d’Educació i de la resolució favorable del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), l’escola concertada Casal des Àngels, de Santa Eulàlia, haurà de modificar el seu reglament lingüístic per fer en castellà una altra assignatura troncal, a més de Llengua castellana.

Segons el comunicat que el Casal dels Àngels ha enviat a les famílies del centre, la resolució del TSJC, que té data de l’11 de juny, indica la necessitat del compliment efectiu d’aquesta mesura cautelar, una mesura, però, que caldrà aplicar només al curs de l’infant de la família denunciant.

En conseqüència, la direcció del Casal dels Àngels ha informat que el curs 2024-2025 l’assignatura de Matemàtiques de 5è de Primària s’impartirà en castellà, per donar compliment així a l’ordre judicial. I també ha comunicat el canvi en la llista de llibres de text que havia enviat el dia 5 de juny.

Ni la direcció del Casal dels Àngels ni l’Associació de Famílies han volgut fer declaracions sobre aquest afer.

I el TSJC encara no ha facilitat el text literal de la resolució de la secció cinquena del Contenciós Administratiu, ja que no tindria confirmació d’haver-la rebut per part de totes les parts implicades, la família que va presentar la denúncia, el departament d’Educació i la direcció del centre.

L’escola Casal dels Àngels s’afegeix a d’altres centres educatius d’arreu de Catalunya on també hi va haver recursos particulars de famílies i sobre els quals el TSJC també s’hi ha mostrat favorable.

L’octubre de 2023, arran de la denúncia d’una família d’una escola de Canet de Mar, el TSJC fixava un 25% de classes en llengua castellana i que s’impartís també en una segona assignatura principal.