Un dels ascensors de l’estació de Renfe de Bellvitge-Gornal continua avariat. L’ascensor va deixar de funcionat pel trencament d’una peça al cable suspensor de la cabina. Des de Renfe asseguren que tenen l’avaria detectada però que la renovació de les peces d’ascensors com aquests són molt complicades.

Virtu Morón Molina, cap de premsa Renfe Catalunya, ha explicat que “que la reparació de l’ascensor de l’estacio no és com la d’un ascensor domèstic que de seguida tens un operari que et canvia la peça espatllada. Aquesta mena d’ascensors són més complexos d’arreglar; tenen unes característiques molt concretes i les peces són més difícils de susbtituir. De tota manera, esperem que aviat estigui en servei”.

Ús intensiu dels ascensors

Des de Renfe han explicat que “aquests dos ascensors no només tenen ús ferroviari. També per connectar barris. És a dir, els utilitzen els veïns per comunicar-se entre els barris de Bellvitge i el Gornal. Això fa que el seu ús sigui molt més intensiu. Estan en ple rendiment durant tot el dia i això agreuja les possibles incidències. A més són ascensors que es troben al carrer i que estan exposats a actes vandàlics. De tant en tant tenim problemes per aquest tipus d’actes”.

En el passat Ple municipal es va aprovar una moció sol·licitant a Adif que es reparés l’ascensor el més aviat possible i que també tingui més cura del seu manteniment.