La trobada va comptar amb micròfon obert, música en directe i un pica-pica. L’activitat central va ser la projecció de Uniendo manada: relatos de mujeres escribas de Marisol Villarroya, un documental compost per deu entrevistes íntimes a dones i la seva relació amb l’escriptura.

Ahir divendres el TPK Art i Pensament Contemporani va acollir una “juntanza violeta”, una trobada per facilitar la difusió de treballs de dones artistes. En aquesta primera edició es va projectar el documental Uniendo manada: relatos de mujeres escribas de Marisol Villarroya. La poetesa argentina explica que la idea va sorgir fa un any i mig, quan viatjava pel seu país natal en bicicleta. Allà va començar a entrevistar diverses dones sobre les seves experiències amb el seu cos i el plaer, el moviment feminista i l’escriptura. Després d’aquell primer recorregut va decidir unir aquelles veus en un reportatge audiovisual i, més endavant, ho va posar per escrit en un fanzine. Ara, amb la seva arribada a l’Hospitalet, ha volgut reprendre la iniciativa.

“En aquest segon documental participen deu dones de Barcelona, amb qui també hem publicat un llibret”, explica. Villaroya diu que trobar a dones artistes no és difícil i subratlla el desig de col·laboració i la pluralitat d’escriptores que existeixen.

Durant la tarda han tingut lloc diverses activitats com un micro obert o parades d’economia solidària. Entre els assistents, moltes de les veus del documental de la Marisol, que han compartit amb els presents vivències personals i la seva relació amb l’escriptura. La Rosa Maria Grau Amorós és una de les participants. Ella va provar sort a la gran pantalla però va quedar decebuda ambla manca de rols rellevants femenins: “les dones només feien de mestresses de casa, minyones o amants i vaig haver de començar a escriure”. Explica que no té gaires escrits però ha publicat un petit llibre, Poesia de carrer que “evidentment, és feminista”.

Aquesta juntanza violeta neix amb l’objectiu d’oferir un espai lliure i feminista al TPK on generar trobades i teixir sinèrgies entre les diferents artistes de la ciutat. La jornada ha clos amb una actuació musical a càrrec de DJ Melómana Linaza.