El TPK ha encetat un projecte participatiu de creació fotogràfica amb persones del col.lectiu de dones migrants i víctimes de violència de gènere vinculades a l’entitat Mujeres Pa’lante. L’objectiu és fomentar la seva visibilitat i treballar per una millor inclusió social del col.lectiu.  

Passenger Tales és un projecte de la fotògrafa i directora Núria Prieto, que utilitza la fotografia com a via d’expressió. Aquesta iniciativa es realitzarà durant el 2023 al TPK, a través de 25 tallers presencials de caràcter setmanal i de 3 hores de durada. A través de l’assaig fotogràfic, les participants recuperaran emocions i fragments de la seva història personal i reconstruiran una narració visual pròpia.

Núria Prieto, mediadora artística i fotògrafa documental, ha explicat que “aquest projecte vol fomentar una transformació personal i col.lectiva a través de la fotografia. La creació metafòrica els permet crear nous imaginaris que connecten directament amb les vivències de les participants. El que pretenem és fomentar una transformació personal, a través de  d’aquest art millorem l’autoestima, l’empoderament i apropem la fotografia al no professional”.

La Melina Di Fabrizio, alumna del taller, fa tres anys que va arribar a Espanya des d’Argentina. Es dedicava a la fotografia però la va deixar apartada per diferents motius. Ara torna a veure el món des de l’objectiu d’una càmera, una experiència que trobava a faltar. “Per mi és una altra manera de mirar tot el que m’envolta”.

Per la Diana Bedoya, una altra de les alumnes, “la fotografia és una eina per poder plasmar els meus sentiments i per poder superar les meves pors”.

Després de finalitzar l’assaig fotogràfic, les participants tancaran les seves obres autobiogràfiques i mostraran els seus treballs en una exposició al mes d’octubre a la ciutat.