El TPK. Art i Pensament Contemporani i el Museu de L’Hospitalet presenten una nova edició del projecte “Ceci n’est pas”. Es tracta d’una exposició en que les obres fan una mirada sobre peces clàssiques.

Enguany es repensa la taula de Jaume Huguet II dedicada a Sant Ambròs, bisbe de Milà i que prové de l’església de Santa Eulàlia de Provençana.

La iniciativa vol aprofundir en el significat inicial de les peces i i trobar-ne de noves interpretacions en la nostra època contemporània.

El projecte “Ceci n’est pas” va néixer ara fa nou anys en al·lusió al títol de la coneguda obra de René Magritte “Ceci n’est pas une pipe” on podem veure la forma i el color d’una pipa però la llegenda artística ho desmenteix i convida a la reflexió sobre representació i realitat.

Artistes d’arreu que aporten la seva mirada

Els treballs que es presenten en aquesta edició provenen de Nimes, Lió, Kaunas i de Catalunya.

Aquesta col·laboració entre el TPK i el Museu apropa les visions d’artistes d’arreu d’Europa sobre símbols, obres o objectes del fons del Museu de la ciutat. Una experiència que esdevé una oportunitat per descobrir noves tècniques i tendències de l’art contemporani.

El cicle “Ceci n’est pas” reivindica la cultura com un camí de comunicació entre diferents països, persones i cultures.