Farina de blat, llet, llevat, ou, canyella, ratlladura de llimona, aigua de flor de taronger i mantega. Aquests són els ingredients principals del tortell de Reis. És un dolç típic de la cuina catalana, habitualment de brioix o pasta fullada, en forma d’anella, amb farciments que van de la nata a la crema, passant pel massapà o la trufa, i decorat amb sucre, pinyols o fruita confitada.
![](https://img.lhdigital.cat/wp-content/uploads/2024/12/TORTELL-DE-REIS.00_01_39_09.Imagen-fija004.jpg)
La fermentacio és clau en la recepta del tortell de Reis. David Brescó, pastisser de la pastisseria DTast, ha explicat que “no és difícil fer un tortell però la part més complicada és la fermentació de la massa. S’ha de treballar bé aquest pas”.
Els pastissers són optimistes amb la previsió de vendes d’enguany. David Brescó, assenyala que “el 5 de gener nosaltres tenim molta feina. Fem més de 100 tortells durant aquell dia. Els preus del tortell seran pràcticament iguals que l’any passat, 16 euros el petit i 31 el gran”.
![](https://img.lhdigital.cat/wp-content/uploads/2024/12/TORTELL-DE-REIS.00_02_09_08.Imagen-fija002.jpg)
El tortell de massapà i fruita confitada es preveu que continuï sent el més venut, seguit de molt de prop pel farcit de nata.
Aquest dolç es presenta amb una corona i al seu interior amaga dues sorpreses: la fava i la figura, que normalment és un rei. La tradició marca que, si et toca la fava, hauràs de pagar el tortell de l’any vinent i, si et toca el rei, et podràs posar la corona.