Un cop el cantautor Dani Flaco ha pronunciar el pregó de les Festes de Primavera, el Toc d’Inici ha culminat l’inici de la festa gran de la ciutat. La música l’ha interpretat, com és habitual, la Banda de Provençana, nascuda a l’EMMCA i sota direcció d’Eduard Casals, per acompanyar els actes de cultura tradicional de la ciutat. Ells són els artífex del Ball de la balsa, peça festiva de la ciutat. I l’entitat Tro, la mestre de cerimònies de l’esdeveniment.

El seguici del Toc d’inici ha recorregut la rambla de Just Oliveras fins a la plaça de l’Ajuntament on, després del pregó, s’han presentat colles i figures.

L’Àliga de Provençana, que lidera el bestiari històric català com a símbol de poder i de Sant Joan Evangelista, ha obert l’acte amb el seu ball sota els acords de la Banda de Provençana. Aquesta figura obria antigament les festes del Corpus i és l’única que pot representar el seu ball dins una església.

L’han seguit els Gegants de la ciutat, els romans Jaume I i la seva esposa Violant d’Hongria i els grecs Roc i Eulàlia, patrons de la ciutat.

A continuació han desfilat la resta del bestiari històric català –el Lleó de Bellvís, el Bou de l’Hospital de la Torre Blanca i la Mulassa Amalvígia–, la Medusa –en record de la troballa arqueològica més important de L’Hospitalet–, sardanistes, capgrossos, castellers, esbarts, trabucaires, dragonets amb els diables infantils i les bèsties de foc de la ciutat i del Pegàs de Drac d’Or.

La Banda de Provençana ha interpretat per a cada exhibició una peça musical específica composta o arrenjada per a cada colla i o figura.

Una ceptrotrada amb els diables adults i menuts de les colles de Tro han posat el punt i final a aquesta exhibició que ens dona la benvinguda a les Festes de Primavera.

Ho vols tornar a veure?

Recupera a la carta el programa especial emès per Televisió de L’Hospitalet amb el Pregó de les Festes a càrrec de Dani Flaco i el Toc d’Inici al complet al vídeo de la part superior.