Fa uns dies el Ministeri de l’Interior feia públiques les dades de criminalitat de la ciutat corresponents al segon trimestre del 2023. Segons aquestes dades, L’H se situa, juntament amb Barcelona i el Prat, com un dels grans municipis de la regió metropolitana en els quals més creix la delinqüència. Concretament, un 13,6% durant aquest periode respecte el mateix trimestre del 2022.

En aquest sentit, durant l’espai de l’Entrevista de l’Informatiu, Jesús Husillos, ha assegurat que no són dades bones i que cal plantejar mesures que permetin donar la volta a aquestes dades així com millorar la sensació de seguretat.

Sobre la feina que ja es fa contra els actes criminals, Husillos ha posat en valor la tasca que es realitza coordinadament amb els cossos i forces de seguretat de l’Estat que treballen a la ciutat.  Tot i això ha explicat que treballen en una futura reunió de la Junta Local de Seguretat en què volen traslladar-li al conseller d’Interior la necessitat d’incorporar nous efectius policials. Per a Husillos, més policia ha de significar la reducció dels actes delictius.

El tinent d’alcaldia de Seguretat ha afegit que cal introduir noves formes d’intervenir, com per exemple incorporant a les autoritats judicials perquè les detencions o identificacions que fan les autoritats policials “no quedin en un no res”.

Segons les dades del Ministeri, entre els delictes que més creixen són els relacionats amb la llibertat sexual, els furts, la substracció de vehicles i a l’interior dels mateixos, la cibercriminalitat o els robatoris amb violència i intimidació. El tinent d’alcaldia de Seguretat, s’ha referit a com es llegeixen aquest tipus de dades. Husillos afirma que cal tenir en compte que les estadístiques amb les quals es treballa sovint no valoren alguns delictes com ara el tràfic d’estupefaents, que no tenen denúncies però que sí comporten una intensa tasca policial.

Guàrdia Urbana que connecti amb el veïnat

També s’ha referit a la tasca que realitza la Guàrdia Urbana a la ciutat, de qui ha destacat “la professionalitat cada dia. Volem posar les bases d’una nova organització policial que torni a connectar amb el veïnat, les escoles etc…, Cal enfortir els lligams”.

Incident a l’Institut Rubió i Ors

Jesús Husillos s’ha referit al succés d’aquest dilluns quan un nen de 12 anys ha ferit una nena de la seva mateixa classe a l’institut Rubió i Ors, que està sota secret de sumari. “Vull traslladar un missatge de calma i tranquil·litat. Els nostres infants estan segurs a les escoles de la ciutat. Ara és fàcil amb les xarxes socials començar a especular, però no podem oblidar que es tracta de nens de només 12 anys. És un fet lamentable però puntual”.