Després d’estar dos mesos al parc de la Serp, la plaça Francesc Macià del barri de Santa Eulàlia és el nou emplaçament del TIC Truck. Es tracta d’un espai itinerant ubicat en un contenidor de transport marítim reconvertit en oficina que ofereix acompanyament per realitzar tràmits i gestions digitals o demanar cita en diferents administracions.

Així, Issa Malick Doumbia, responsable TIC Truck, explica que “ajudem a fer tràmits de la Seguretat Social, del SOC, del SEPE, de l’Ajuntament o de la Generalitat. També orientem a demanar cita o ajuts, com les ajudes al lloguer o les beques de Batxillerat i Grau Mig i Superior”.

El servei, impulsat per l’Ajuntament en col·laboració amb el Mobile World Capital, està gestionat per la Fundació AEMA i és gratuït, sense cita prèvia i obert a tota la ciutadania.

A banda d’oferir suport en els tràmits telemàtics, el TIC Truck també vol contribuir a la reducció de la bretxa digital.

Pel director de la Fundació AEMA, Robert López, “hi ha molta gent que s’ha quedat enrere i no ha pogut seguir el procés de transformació digital perquè no té les habilitats o les eines. La nostra tasca no és tant fer el tràmit sinó ensenyar i que la ciutadania aprengui a fer-lo. Ens hem enfocat sobretot en els mòbils més que no pas en els ordinadors, perquè la persona que ve el té a la mà i és més fàcil explicar-li”.

En aquest sentit, cada divendres al matí s’hi faran cursos gratuïts d’alfabetització digital bàsica centrada en l’ús del telèfon mòbil. En aquest cas, sí que és necessari inscriure-s’hi de forma presencial al mateix punt TIC.

De matins, el TIC Truck atén els dilluns i dimarts de 12h a 14h i els dimecres i divendres de 10h a 14h, mentre que en horari de tarda obre els dilluns, dimarts i dijous de 15h a 18h.

El contenidor s’ubicarà a la plaça Francesc Macià fins el 30 de juny i després es traslladarà al mercat de Collblanc fins al mes de setembre.