Satisfacció moderada i continguda entre les entitats socials i culturals de Collblanc i la Torrassa, després que tant l’Arquebisbat com l’Ajuntament hagin comunicat en sengles cartes un principi d’acord preliminar per rehabilitar i tornar a obrir l’Auditori de la Torrassa, un possible acord que també implicaria un canvi de propietat.

Aquestes entitats, com Terrarios Albos, Castell de Bellvís, la Coordinadora AMPAS Endavant i el Centre d’Estudis de L’Hospitalet, entre d’altres, demanen que l’acord sigui ferm i oficial i que es posi fil a l’agulla com abans millor.

Joan Juncadella Salas, membre de l’Associació Terrarios Albos, ha declarat que “ho valorem de forma molt positiva, però ens queden unes quantes incògnites”. I ha posat l’accent en el fet que “faltaria la part jurídica de l’acord i tampoc no se’ns diu el temps que trigaran a fer-se les obres i quan es podrà tornar a utilitzar l’espai”.

No obstant això, tenint en compte que el procés serà llarg, el teixit associatiu reclama un equipament alternatiu per poder continuar fent activitats socials i culturals.

Rut Ramos Romeu , de la Coordinadora AMPAS Endavant, n’ha posat un exemple: “Una cosa que s’ha perdut i que la gent valorava molt és el teatre familiar. Cada mes teníem funció a preus populars i ara ja no en tenim, no s’estan fent. I volem una solució, encara que sigui temporal”.

En la seva carta, l’Ajuntament fa constar la possibilitat de disposar del Centre Cultural Collblanc-la Torrassa.

I a l’espera que es concreti la possible propietat municipal de l’Auditori la Torrassa, les entitats de Collblanc-la Torrassa diuen que voldrien participar de la gestió de l’equipament, quan torni a obrir portes.