Les entitats socials, culturals i esportives compten amb una nova eina per continuar cohesionant la ciutat: l’Oficina d’Entitats, que estarà emplaçada a Ca n’Arús, al Centre i començarà a funcionar la pròxima primavera. Aquesta oficina s’ha presentat al 2n Congrés d’Entitats de L’Hospitalet, celebrat aquest cap de setmana al CC Bellvitge-Gornal amb la participació de més de 160 entitats.

L’Oficina d’Entitats prestarà servei de forma presencial i telemàtica i vol ser un centre de suport, amb serveis diversos, des de formació específica a tràmits jurídics per modificar estatuts.

Sílvia Mora Romero, presidenta de l’Associació Cultural Tretze, ha afegit altres aspectes com “que et puguin facilitar un recurs que no tens, com demanar un préstec o una subvenció o com fer difusió per atraure voluntariat, tot un seguit d’eines que ens poden servir per revifar la vida de les entitats”.

De la seva banda, Enric Roldán Bermejo, membre del Moviment d’Ensenyants El Casalet i de LH. Espai Ciutadania, creu que “ara ens toca donar molta feina a l’Oficina d’Entitats, pensar què necessitem i què li demanarem”.

Una peça clau serà el mapa interactiu que es podrà consultar al web de l’Oficina d’Entitats, amb l’objectiu de localitzar les associacions de cada barri i la tasca social o cultural que duen a terme.

Mari Ángeles Sariñena, tinent d’alcaldia de Participació Relacions Ciutadanes, ha declarat que “és molt important que tothom conegui les entitats de diversos àmbits de la ciutat i sàpiga que fan”.

L’Hospitalet té al voltant de 700 entitats actives i el relleu generacional és un dels reptes de futur.

Aquest 2n Congrés d’Entitats de l’Hospitalet s’ha fet sota el lema “Créixer per transformar” i les més de 200 persones que hi ha pres part s’han organitzat en 4 eixos temàtics: Educació i participació, Les entitats després de la pandèmia, Economia i Treball en xarxa i creació de projectes.