Aquest dissabte ha estat un dia gran per l’Associació Cultural Andalusa Marismas del Guadalquivir. L’escola de dansa flamenca ha presentat el seu espectacle de final de curs, que arriba a la tercera edició i que any s’ha traslladat al Teatre Joventut.

Sota el nom de Tardes de Canela, i comptant entre grups de ball flamenc, músics, el cor ‘rociero’ i la companyia de teatre de l’entitat, han pujat a l’escenari més de 70 intèrprets de totes les edats, han ofert un gran espectacle, que és una mostra de l’esforç i treball de les alumnes de l’entitat. La seva presidenta de l’entitat, Maria Carmen Jiménez s’ha mostrat molt orgullosa “de la tenacitat i la cura amb la qual treballen totes les ballarines”.

Les germanes Sara i Sandra Bejarano són ja tota una institució del flamenc a la ciutat, i amb la seva companyia Zyryab, han presentat el seu nou espectacle ‘Terrenal‘, una mirada singular al flamenc amb segell ball creatiu i modern i que van presentar durant les Jornades d’Andalusia. La mateixa Sandra el descriu com un espectacle “que es basa en la força dels quatre elements, aigua, foc, terra i aire, i com aquests impacten amb la dansa i el flamenc”.

Com a associació cultural, Marismas del Guadalquivir porta prop de 18 anys amb la vocació de ser una entitat catalitzadora de l’art i la cultura andalusa, traspassant el flamenc a les diferents cultures que formen part de la realitat de l’Hospitalet. Bejarano explica “més enllà d’aquells qui som fills i nets d’andalusos, i també volen fer-ho pels qui són d’altres països o cultures i es comencen a enamorar del flamenc”, tenint una clara vocació de ser dinamitzadors del flamenc a l’Hospitalet.