El Teatre Joventut acull aquests dies els darrers assajos de la residencia tècnica de la producció catalano francesa “La danza de Céfalo i Procris: Arden”, una obra de dansa barroca que aquest cap de setmana s’estrenarà al prestigiós Festival de Teatre d’Almagro.

Es tracta d’una coproducció entre la companyia de dansa contemporània barroca Isse, la companyia Youkali en col•laboració amb l’ensemble de música antiga Il Gesto Armonico.

Ballarins, músics i actors comparteixen l’escenari i recreen la història d’amor i gelosia de Cefal i Procris a través d’un llenguatge interdisciplinari on també actors ballen i ballarins reciten

La directora d’escena de la companyia Isse, Susana Egea, explica que “és una historia de fatalitats amb amor, desamor, gelosia i tragèdia amb temes dels clàssics, però que són encara molt contemporanis”

Es molt difícil trobar sales on poder mostrar i fer dansa barroca. Egea afirma que “no hi ha circuits específics de dansa antiga” per això, poder participar el Festival de Teatre d’Almagro ha estat un premi i un luxe.

A més, una de les cantants del muntatges és l’ Alicia Martínez, és hospitalenca i una de les protagonistes de l’obra, es el primer cop que fa òpera barroca, per ella es tot un repte fer aquest nou estil a escena i més fer-ho al festival d’Almagro.

“La danza de Céfalo i Procris: Arden” s’estrenarà aquest dissabte al Festival de Teatro Clásico d’Almagro, un certamen que se celebra anualment al mes de juliol i que esta dedicat al teatre i la dansa Barroca