La Conselleria d’Educació ha donat la benvinguda als docents novells en un acte que s’ha fet aquest dimecres a La Farga de L’Hospitalet.  Paral·lelament membres del sindicat UstecStes també els ha donat  la benvinguda però d’una manera diferent amb protestes a les portes del recinte firal.

En declaracions a l’espai de l’Entrevista de l’Informatiu, el portaveu d’aquest sindicat a L’Hospitalet, Daniel Ocaña, ha assegurat que aquest ha estat “un acte propagandístic del departament que ens té acostumats a una política d’aparador, amagant la situació de precarietat i d’infra finançament que tenim als centres educatius”. Ocaña ha afegit que han donat “la benvinguda al professorat al sistema però recordant que hi ha retallades que no reverteixen i que estem en una situació de finançament que ens situa a la cua de l’estat espanyol i de la Unió Europea.”

A l’Entrevista, el portaveu sindical s’ha referit també a la polèmica pels mals resultats de l’Informe PISA i a la iniciativa del Departament de crear un comitè d’experts per trobar possible solucions. En aquest sentit, Ocaña creu que “els resultats PISA no són un bon indicador perquè només valoren tres assignatures. Tot i així aquest grup d’experts està en la línea d’actes de propaganda que serveixen per espolsar-se les responsabilitats. És una estratègia política per silenciar el debat”.

Des d’Ustec lamenten “el problema greu de falta de democràcia on els docents no poden implementar determinades línies pedagògiques. Cal reivindicar la renovació pedagògica d’aquest país que sempre han vingut dels consensos democràtics que ara no s’estan donant”.

Pel que fa a L’Hospitalet, un cop adjudicades les obres de la nova escola Paco Candel que es troba en barracons des de fa tretze anys, Daniel Ocaña ha posat en valor “la feina feta per la comunitat educativa d’aquesta escola que han anat sempre de la mà”. Ara la mirada es dirigeix a la part nord de la ciutat on manquen centres educatius. “És un problema general a zones de més població i de desigualtats. Cal prioritzar la construcció de nous centres educatius”, ha afegit Ocaña.