El Sindicat d’Habitatge de L’Hospitalet s’ha presentat en societat difonent el que serà el seu full de ruta. Es tracta de la primera organització centrada en la lluita per l’habitatge vinculada al partit Moviment Socialista. Neix amb la voluntat d’organitzar la classe treballadora del municipi entorn les condicions d’accés i control sobre l’habitatge. Demana acabar amb els lloguers abusius i els desnonaments.

Segons dades del mateix sindicat, el preu del lloguer a la ciutat es troba en màxims històrics i ha suposat un increment del 40% respecte a l’última dècada. El Sindicat també es mostra preocupat per l’augment constant de desnonaments. En el període 2013-2022 es van produir 5.298 casos.

“Des del sindicat volem organitzar una força que sigui capaç de combatre l’empitjorament de les condicions de vida”, declara l’Adrià Vidal, el portaveu del Sindicat d’Habitatge de L’Hospitalet.

Aquest sindicat també es troba integrat dins del Moviment per l’Habitatge de Catalunya, una xarxa de diferents municipis on hi ha organitzacions que lluiten contra els desnonaments.