Finalitza el curs escolar i des dels sindicats fan un balanç malauradament no gaire positiu. Daniel Ocaña, portaveu d’USTEC-STEs a L’Hospitalet ha explicat a l’entrevista de L’Informatiu que “el departament d’Educació s’ha instal·lat al dia de la marmota, no hi ha curs escolar tranquil“.

Ocaña ha afegit que “hi havia de ser la legislatura de la fi de les retallades i ens hem trobat que la carpeta no està tancada, bàsicament perquè una de les retallades més sagnants com va ser la del complement salarial del sexenni ni ens el reconeixen ni ens el volen retornar, i això ens ha col·locat a la cua salarial de l’estat espanyol“.

Ganes que acabi el curs escolar

D’altra banda, el terratrèmol de l’informe PISA, uns pressupostos expansius per l’educació pública que no arriben i les desenes de famílies que es queden sense places als col·legis públics i sobretot, a les escoles bressol, són alguns dels mals de cap amb els quals s’han hagut d’enfrontar els professionals de l’educació. “Amb ganes d’acabar el curs i que comenci un de nou” ha conclòs el portaveu del sindicat majoritari en l’ensenyament públic.

Un altre dels problemes que es repeteix any rere any és el de les altes temperatures a les aules. En aquest sentit, Daniel Ocaña ha comentat: “són una presa de pèl les mesures que ens transmet el departament d’Educació, amb ventiladors que a vegades financen les mateixes famílies, ens diuen que obrim les finestres a les nits, o amb tendals que són molt precaris”.

Des d’USTEC per això, fa anys que reclamen una bona climatització dels centres i sobretot, posar en debat la racionalització del calendari escolar “que ens faci també avançar cap a la jornada continuada”.

En termes municipals, a L’Hospitalet estem en una situació d’emergència educativa, especialment a la zona nord de la ciutat on hi ha massificació a les aules per les sobreràtios. Des d’USTEC creuen que ara “comença una nova legislatura, per tant, una nova conselleria, i aquesta, ha de ser la legislatura de l’educació pública“.

Altrament, han demanat una reunió amb el nou alcalde, David Quirós, per tal d’exposar les seves propostes i visions sobre l’escola pública al municipi.