Es compleixen dos mesos des de la posada en marxa del topall pels preus del lloguer a Catalunya i de moment, segons el Sindicat de Llogateres de L’Hospitalet, no es nota una millora pel que fa a L’Hospitalet, un dels municipis amb limitació de preus.

Vity García, membre del sindicat, en declaracions a l’Entrevista de l’Informatiu, continua veient uns preus del lloguer molt abusius “les famílies estan dedicant un 40% del sou, com a mínim, per pagar el lloguer. No és suficient limitar els preus dels lloguers, sinó que creiem que han de baixar”.

Un dels sectors que s’ha mostrat més crític amb aquest índex de regulació del lloguer han estat els agents de la propietat immobiliària, els APIs, diuen que la llei el que farà serà reduir l’oferta i que hi hagin menys pisos al lloguer. “Veiem normal que l’agència i la patronal immobilirària estiguin en contra de regular els preus perquè guanyaran menys diners” ha apuntat Vity García que ha afegit “sí una regulació del preus dels lloguers funciona i aconsegueix abaixar preus, la patronal sempre estarà en contra”.