A l’Entrevista de L’Informatiu hem parlat amb l’Adrià Vidal, portaveu del sindicat de l’Habitatge de L’Hospitalet que inicien el seu camí a la ciutat amb la intenció de defensar als treballadors davant “de propietaris, rendistes i institucions”.

El portaveu del nou sindicat creu que “cal anar més enllà i hem de lluitar per superar aquest model de societat. S’ha d’anar un pas més lluny de la resistència econòmica i creiem que l’habitatge ha d’estar garantit, ser gratuït i estar sota el control dels treballadors. Aquesta situació no es pot donar dins del capitalisme i entronca amb el vessant més polític que també volem fer com a sindicat”.

Adrià Vidal ha parlat de la nova llei que limita els preus dels lloguers a 140 municipis de Catalunya entre ells, L’Hospitalet. Explica que congelar els preus en una mitjana d’on estan ara és totalment insuficient. “El que cal és que baixin els lloguers” assevera.

Adrià Vidal ha criticat als qui “parlen de capitalisme de rostre amable perquè es posterga una necessitat històrica que és que els treballadors es reivindiquin com a força social i prenguin les regnes cap a un altre model social”.

Pel que fa als preus molt elevats del lloguer a la ciutat, Adrià Vidal veu la “situació com a gravíssima perquè els preus han pujat una bestiesa, molt més que els sous i estem amb gent que se suma al nostre projecte per fer front a questa situació”.