L’AMB oferirà a partir d’aquesta tardor un servei de moto elèctrica compartida metropolitana, que també arribarà a L’Hospitalet, amb un total de 10.000 motos, 100% elèctriques. Fins l’11 de juny, està obert el període de presentació de sol·licituds per l’atorgament de llicencies.

Fins ara, l’únic servei de “motosharing” actiu és el de Barcelona que funciona des del 2020 i que també dóna servei a algunes zones de L’Hospitalet. Ara l’AMB suma a aquest servei de moto elèctric compartit metropolità a Esplugues, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Badalona.

Tot i que sigui un mateix servei, l’oferiran diferents operadors. A l’Entrevista de l’Informatiu, Marc Iglesias, cap de Servei de Gestió de Mobilitat Sostenible de l’AMB, explica que “cada operador tindrà les seves pròpies motocicletes amb el seu logotip, preus i aplicació mòbil.”

En quan  a les llicències, Iglesias afirma que “les empreses que hi participen saben que les motos han de ser 100% , amb garanties medioambientals i de seguretat vial”. Afegeix que “és una regulació d’una gran ambició territorial i metropolitana i estem en condicions per tal que sigui un èxit”.