Més de 60 marques del sector carni, des de la matèria primera fins a la restauració, passant per les botigues i punts de venda i la maquinària i la tecnologia, han ocupat més de 5.000 metres quadrats del Centre d’Activitats de La Farga, amb motiu de MeatXperience, una fira de caràcter professional que ha estat organitzada per la Federació de Carnisseria, Xarcuteria i Cansaladeria de Catalunya.
A banda de propiciar la presentació de productes i contactes comercials, ‘Meat Xperience’ també ha volgut ser una reivindicació de la carn, vermella o d’aviram, com a element saludable de la dieta.
Els productors, distribuïdors i comerços de proximitat també han volgut recordar el valor afegit del producte fresc, del tall al mostrador i de les quantitats estrictament necessàries per fer els àpats, davant de les safates de porexpan dels grans supermercats plenes de productes que cal congelar.
El president del Gremi de Carnissers de Barcelona i Comarques, Antoni Gálvez Rodríguez, ha assenyalat que “el nostre producte el porten de l’escorxador a la nit i a primera hora del matí ja el tenim al taulell, cosa que no poden fer els súpers”.



I ha afegit que a les carnisseries “es pot comprar només allò que es necessita, no pas safates de mig quilo. I si una família només necessita 4 talls, doncs li servim 4 talls encantats”.
A més d’empreses de matèria primera, a La Farga també s’hi ha aplegat empreses que faciliten maquinària i tecnologia per gestionar les botigues, com és el cas d’OS. Sistemes i Comunicacions.
El seu director Santi Ortega Pons, creu que la digitalització també és un factor clau per millorar la planificació econòmica del comerç de barri i ha indicat que “poder ajustar les comandes, calcular els marges de preus i saber en quines dates concretes es ven més un producte és una informació que ajuda molt a prendre decisions i gestionar una botiga”.
L’estiu de 2025, tots els establiments del sector carni hauran d’estar equipats amb un nou programari informàtic VeriFactu, que comunicarà de forma immediata a Hisenda totes les vendes que s’hi facin.
El sector demana ajudes per fer-hi front a aquesta inversió i també que el Govern de l’Estat aprovi un IVA reduït del 4% -ara està gravat amb un 10%- per a un aliment essencial, com és la carn.
El director de MeatXperience, Jordi Martín Pardo, ha declarat que “quan el Govern va decretar un 0% d’IVA per a productes bàsics se’n va oblidar de la carn i també del peix, que son essencials per a una alimentació equilibrada. I totes les entitats del sector demanem un reajustament de l’IVA, no demanem un 0%, però, si més no, un 4%”.
Més de 3.000 professionals d’empreses i comerços del sector carni hauran passat pel centre d’activitats de La Farga, entre diumenge i dilluns, amb motiu de MeatXperience,la fira de la carn.