El recinte de Fira Granvia de L’Hospitalet acull aquesta setmana la 29a edició del Seafood, el saló de la indústria alimentària del peix i el marisc més important del món. Fins dijous, la mostra reuneix 2.078 empreses expositores de 87 països diferents i 68 pavellons nacionals i regionals. Els organitzadors preveuen un impacte econòmic de més de 150 milions d’euros.

Algunes de les tendències que es poden veure al Seafood passen per les noves maneres de consumir peix, els productes vegans o la introducció de sabors orientals o picants. També per la combinació del peix amb una gran varietat d’ingredients.

Segons Juan Guitart, director general de Vici a Ibèria i Llatinoamèrica, “els consumidors volen tastar productes nous i gustos diferents. Tenim un filet de salmó farcit de formatge i pinyons, bombons de surimi o mantengues de peix, com la de salmó amb tomàquet sec o la de verat amb trufa. També prenen força els productes vegans fets de proteïna de soja i que tenen aparença de gamba o de bastonet de peix.”

També destaca el kebab de salmó que presenta la companyia finlandesa Hätälä Oy. El seu cap d’exportacions, Chad Simonson, explica que “normalment treballem amb salmó i filets de salmó, però ara ens hem obert a un mercat nou per a nosaltres. El kebab té el sabor propi del salmó però també uns gustos especiats que li donen un gust de kebab únic. Tenim un segon producte que és una hamburguesa de salmó flamejat”.

Però a banda del peix i el marisc, al Seafood també hi trobem l’aprofitament de les algues com a font de proteïnes. És el cas d’Algué, una empresa francesa que les transforma en diferents tipus de cremes i salses, condiments per l’arròs o fins i tot esferificacions. 

Antoine Ravenel, director de la firma, destaca les “propietats nutricionals i gustatives de les cinc varietats d’algues que hem seleccionat. A més, són bones per al medi ambient perquè són algues salvatges que recol•lectem al mar”-

La maquinària relacionada amb la indústria del peix o una pesca i distribució més sostenible també marquen aquesta edició del Seafood.

En aquest sentit, Fernando Pérez, director comercial de MultiX, assegura que “hem llançat un nou producte que és un filet de salmó congelat amb una certificació de carboni neutral. Hem mesurat la petjada de carboni que té tota la cadena de valor i la neutralitzem a través de diferents projectes d’energies renovables. També hem reduït un 30% l’ús de plàstic i cartró dels nostres embalatges”.

Aquesta és l’edició més gran del Seafood, amb un 24% més de superfície d’exposició respecte l’any passat.