Aquest dimecres 29 de Maig arriba una nova edició a La Farga del saló FiraGran. La gran cita dels més grans del país que enguany fa 25 anys i que segueix amb els mateixos objectius que la primera edició. Segons el seu director, Juli Simón, “volem ser útils a les persones grans, promoure l’envelliment actiu i que sigui un lloc de trobada on s’atenguin les seves inquietuds i necessitats”.

En aquests 25 anys han passat per FiraGran més de 400.000 persones de tot Catalunya i s’ha anat adaptant a les noves realitats i les noves generacions. Simón explica que aquesta edició portarà novetats com “la celebració dels 25 anys amb ball, berenar i i sorpreses. A més, dimecres a la tarda hem preparat un diàleg sobre la vellesa i què vol dir fer-se gran, amb l’exalcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, i la periodista catalana Milagros Pérez Oliva, que tindrà lloc el 29 de maig a les 17h a l’auditori de La Farga”.

Una altra de les activitats relacionades amb el pas d’aquest 25 anys serà la de la lluita contra la bretxa digital. En aquest sentit, l’Ajuntament de L’Hospitalet tindrà de nou un estand a FiraGran, on es realitzaran tallers i activitats amb el lema “Connectats, per promoure la digitalització de la gent gran i les relacions intergeneracionals. S’hi faran tallers de digitalització sobre l’entorn Google, Google Lens i també s’hi recrearan els punts TIC que ofereix l’Ajuntament a diferents espais de la ciutat per ajudar i orientar en els tràmits digitals de manera gratuïta.

Aquesta edició acull , entre d’altres una mostra de fotografia digital sobre l’envelliment. “Han participat 600 persones, amb la presentació de 1.500 fotografies de les quals s’han seleccionat 20. Hi ha fotos fantàstiques sobre la mirada de la gent gran a través de fotografies fetes amb telèfons”.

Una altra de les cites més multitudinària és la Caminada Popular, “amb rècord d’inscrits, més de 1.200 persones on la caminada és l’excusa per socialitzar”, explica Simón. La caminada per a majors de 60 anys tindrà lloc divendres 31 de maig a partir de les 10 hores del matí

Totes les activitats són gratuïtes. Podeu con consultar més informació a la web del FiraGran.