Aquesta setmana, el Centre d’Activitats La Farga acull l’onzena edició d’Exposólidos, la fira més important del sud d’Europa especialitzada en maquinària i tecnologia al voltant de la manipulació de materials en els processos industrials.

Exposólidos, juntament amb els seus salons paral·lels, Expofluidos y Polusólidos, compta en aquesta edició amb 182 expositors de 12 països diferents, un 20% més d’empreses que en la darrera edició.

Pel que a la participació, els organitzadors preveuen que el saló tanqui aquest dijous amb més de 7.000 visitants, una xifra que suposaria un rècord d’assistència.

El saló ofereix algunes de les solucions més innovadores en processos com la separació o transport de sòlids, el filtratge o mescla de fluids o la captació d’emissions i gasos. Un conjunt d’operacions i procediments molt utilitzats en la indústria agroalimentària, química, farmacèutica, cosmètica o en el reciclatge.

En aquesta edició, les tendències del sector venen marcades per la digitalització i la sostenibilitat dels processos.

Així, el president del comitè d’Exposólidos, Josep Maria Capdevila, explica que “veiem més control i monitoratge digital dels processos, cosa que ajuda al seu rendiment. En molts expositors també trobem cada vegada més atenció a la reducció de les emissions i consums energètics, a més de l’optimització dels processos per reduir pèrdues i vigilar l’impacte mediambiental”.