El Saló del Manga de Barcelona arriba a la 29a edició amb l’objectiu de superar el nombre de visitants de l’edició anterior, que va arribar als 163.000 visitants i tot sembla indicar que serà així ja que les entrades estan exhaurides.  A primera hora, d’aquest dijous s’han vist les habituals cues del públic aficionat al manga, l’anime i a la cultura japonesa.

En aquesta edició, es vol posar de manifest la transformació i l’evolució que ha tingut el manga durant les darrers dècades. Aquest dijous ja s’ha celebrat la cerimònia de lliurament dels Premis del Manga Barcelona, que reconeixen les millors obres de manga i anime publicades a l’Estat espanyol durant el darrer any. Aquesta edició amb lnovetat de dos premis en català a:

Millor manga en català
One Piece d’Eiichiro Oda. Publicat per Planeta Cómic

Millor anime amb doblatge en català
Sakura, la caçadora de cartes emesa per SX3

En aquesta edició del Manga Barcelona, Escribà Dreams juntament amb Gokoro col·laboren per crear el mochi 29 MANGA BARCELONA, un mochi farcit de crema catalana que pretén magnificar la nostra cultura, així com la japonesa, amb la unió d’aquestes típiques postres tradicionals.

Una altra de les novetats d’aquest any és el Manga Stream, una nova sala focalitzada en el mitjà audiovisual que acollirà una programació composada per entrevistes a alguns dels protagonistes de l’esdeveniment, així com sessions de podcasts del sector, destacant en aquest cas el podcast de Radio Primavera Sound que es fa en col·laboració amb Manga Barcelona.

Cal destacar que Manga Barcelona ha iniciat una col·laboració amb la Federació Catalana d’Autisme, per tal de fer més amable la visita d’aquest col·lectiu. Hi haurà un punt d’informació dedicat al col·lectiu i també l’Espai de la Calma, que serà una zona amb el mínim soroll possible, amb llum tènue i material sensorial, perquè qualsevol persona s’hi pugui dirigir en cas que necessiti descansar dels estímuls lumínics i sonors del saló.

Pels més nostàlgics, a aquest Manga es podrà veure 35 anys després de la seva estrena tot un clàssic com és “Mi vecino Totoro” una de les pel·lícules d’animació més populars a tot el món”