El Saló del Manga torna a L’Hospitalet després de deu anys. La nova ubicació, al recinte firal de Granvia, ha fet que augmenti el nombre de persones que s’hi donen cita. Amb les entrades anticipades esgotades, l’organització calcula que superarà els cent-cinquanta dos mil visitants, la xifra que es va assolir al 2019, abans de la pandèmia.

Des de primera hora ja hi havia otakus escalfant el cos amb una versió de Rosalía per a l’exitòs videojoc Just Dance i d’altres, practicant arts marcials amb catana. Una altra de les aficions més esteses entre els seguidors de l’anime és la caracterització de personatges. Alguns, han fet molts quilòmetres per lluir les seves disfresses.

El canvi d’ubicació de la Fira Montjuic a la de Gran Via ha permès al saló guanyar més de 10.000 metres quadrats i això s’ha traduït a més aforament fins els 152.000 visitants. Tot I que hi haurà encara més perquè es continuen venent entrades a mesura que els visitants abandonen el recinte. L’organització espera fer història.

En aquesta edició també ha augmentat la presència del català. Nintendo, per exemple, promociona creadors de videojocs locals i Norma Còmic, desprès de l’èxit de Tokyo Revengers continuarà presentant novetats en català.
El saló, que s’allargarà fins diumenge, continua guanyant visitants gairebé al mateix ritme que creix l’interès pel manga. Aquest any s’han publicat un 30% més de títols que l’any passat.