Ja s’han donat a conèixer les dates en què se celebrarà el saló del gaming en català SAGA que repetirà ubicació a La Farga de L’Hospitalet. Concretament La tercera edició Aquesta edició es celebrarà del 29 de novembre a l’1 de desembre.
SAGA torna després que l’any passat s’allargués un dia i dupliqués l’assistència, fins a superar els 7.000 visitants. L’objectiu és que es consolidi com l’esdeveniment de referència dels videojocs en català i que es vegi com una celebració de la cultura del gaming en aquesta llengua.
El saló oferirà més de 100 punts de joc i durà per lemes «Hem nascut per jugar» i «#TothomÉsGamer» i està organitzat per Plataforma per la Llengua i compta també amb el suport de la Generalitat de Catalunya.
En un espai de gairebé 7.000 metres quadrats, el saló torna a apostar pels grans atractius de les edicions anteriors. Així, SAGA continuarà oferint un gran espai firal amb estands d’empreses desenvolupadores que mostraran les últimes novetats del món dels videojocs en català, a més de centres formatius, associacions de jugadors i clubs d’esports electrònics.
També mantindrà l’espai de la LAN Party perquè fins a 200 persones puguin jugar durant 56 hores seguides a desenes de videojocs, i programarà competicions de primer nivell en un gran escenari de 14 metres amb els millors equips en català de la competició LlOP del League of Legends. A més, repartirà per tota la Farga desenes de punts de joc per descobrir videojocs actuals i retro, acollirà xerrades, formacions i mentories, i permetrà sentir diversos pòdcasts en directe.
A qui està dirigit?
Durant tot el divendres l’esdeveniment estarà dedicat als alumnes que busquen nous itineraris formatius i sortides professionals en el sector del videojoc. A més, dissabte tindrà lloc el lliurament de Premis SAGA.

Novetats
Una altra de les novetats d’enguany és que s’organitzarà una Game Jam per als estudiants dels centres formatius. Es tracta d’un concurs de creació de jocs in situ a partir d’una premissa concreta que contribuirà a ludificar encara més el saló i, alhora, es potenciarà la creació de videojocs i es donarà més visibilitat als centres formatius i als futurs professionals de la indústria.
Edicions anteriors
En l’edició de l’any passat, la segona, el saló va créixer en durada i en espai: va passar de dos dies a tres, incorporant-hi un divendres per facilitar que hi poguessin assistir estudiants, i va passar de concentrar-se en 4.500 metres quadrats a arribar als 7.000. L’assistència va superar les expectatives i va duplicar la de la primera edició: es va passar dels 3.500 visitants als més de 7.000.
Objectiu de la nova edició
L’edició passada va aconseguir superar el 7.000 visitants, aquest any l’objectiu és que l’esdeveniment es converteixi en l’esdeveniment de referència dels videojocs en català i es vegi com una celebració de la cultura gaming en català.

Sobre SAGA
En aquestes dues primeres edicions de SAGA s’ha batut el rècord d’audiència en retransmissions de videojocs en català a Twitch, un creador en català (Norman López) ha arribat per primer cop als 10.000 seguidors en aquesta plataforma, s’ha retransmès per primera vegada en català una partida del Barça del League of Legends i s’ha pogut sentir per primer cop una partida d’aquest videojoc amb les veus dels personatges en català. Segons SAGA, basant-se en el Llibre NNC DE LA Indústria Catalana del Videojoc 2022, Catalunya és la regió europea amb més inversió estrangera en videojocs i que el 52% de la facturació a l’Estat espanyol és a Catalunya. Tot i això, el català continua tenint una baixa presència en aquest sector.