José Antonio Sancha De Prada, expresident del Rugby Club L’Hospitalet, de l’any 2003 al 2007. Sancha, que ha mort als 85 anys, ha estat un figura capdalt del rugbi català i espanyol, sent president de la Federació Catalana de Rugby i vicepresident de la Real Federación Española de Rubgy.

Traumatòleg de professió, Sancha, va ser reconegut amb la Reial Ordre del Mèrit Esportiu, i també va rebre una menció especial per la seva trajectòria esportiva i vinculació a L’Hospitalet durant la Nit de l’Esport del 2009.

Arxiu. José Antonio Sancha rebent el guardó a la Nit de l’Esport de 2009

El RC L’Hospitalet ha lamentat en un comunicat la seva mort valorant la figura de Sancha com a persona “emblemàtica” per a la història de l’entitat.

El club ha destacat que “és amb gran tristor que compartim la notícia del traspàs d’en José Antonio Sancha. Va ser una figura emblemàtica al nostre club. Durant els seus anys com a president, ens va liderar amb passió i dedicació, consolidant la força i la unitat de l’entitat.

José Antonio Sancha va ser president del club l’any 2003, després de la sortida del president d’aleshores, Jaume Pujolà.

Les federacions catalana i espanyola, la Secretaria General de l’Esport i Activitat Física i l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, del qual va ser director durant 13 anys, també han expressat mostres de condol cap un dels dirigents esportius pioner en l’impuls de l’esport femení, amb la fundació del primer club de rugbi de l’Estat.

Com a jugador internacional, va defensar la samarreta de la selecció espanyola i va contribuir “de manera significativa”, segons el RC L’Hospitalet, al desenvolupament del rugbi al país. El club apunta que “deixa una empremta inoblidable que perdurarà en la història del nostre esport”.

El funeral tindrà lloc aquest dimarts, a les 12:00 h, al tanatori de Ronda de Dalt.