L’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts ha començat a recuperar l’activitat habitual i dimecres, 15 de novembre, tots els grups ja estaran en marxa a les dependències provisionals que ocupa al CEMFO, el Centre Municipal de Formació per a l’Ocupació. L’EMMCA així ho ha comunicat la direcció a les famílies.

La canalla més petita ja ha tornat a les classes i entre avui i demà, dimecres, ho farà la resta de l’alumnat.

El trasllat al CEMFO s’ha produït per les deficiències detectades fa setmanes a l’edifici de l’EMMCA al Gornal, a l’antiga escola Pla del Llobregat, esquerdes i fissures en una de les parets de la planta baixa de l’edifici, deficiències encara pendents d’un informe tècnic més exhaustiu.

El coordinador de l’EMMCA, Raül Brenchat Barberà, ha destacat que tan bon punt es van detectar les esquerdes a l’edifici del Gornal “el repte era poder mantenir tota la nostra oferta formativa, des dels nadons als més grans, passant pel jovent, en un sol espai”.

De moment, no s’han fet obres d’adaptació dels espais i, a banda de portar els instruments i la resta de material al nou espai del CEMFO, només s’han marcat encaminaments per accedir a les aules.

El professorat diu que caldrà anar veient el desenvolupant les sessions i com es va adaptant l’alumnat.

Agustí Martínez Vázquez, professor de saxo i clarinet de l’EMMCA, creu que “ara toca adaptar-s’hi perquè cal pensar que quan hi hagi diversos alumnes no acabarem d’escoltar-nos del tot bé, ja que les aules tenen portes normals. Però entenc que és una situació provisional”.

La comunitat educativa de l’EMMCA assumeix que de ben segur hauran d’acabar aquest curs a les aules que s’han habilitat al Centre de Formació per a l’Ocupació.

El govern municipal resta a l’espera d’un informe geotècnic i d’estructura que determini l’estat de l’edifici del Gornal i que fonamenti les possibles decisions a prendre i les actuacions que calgui fer.