L’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat ha editat una guia dels 50 millors restaurants del Baix Llobregat i L’H. Durant una gala d’entre de guardons, s’ha donat a conèixer el rànquing format en el número 1 pel restaurant La Marimorena de Sant Boi. El segon lloc pel Major 36 de Gavà i el tercer pel restaurant de L’Hospitalet, Sucapà.

Els 50 millors restaurants del Baix Llobregat i L’H és fruit de dos anys de feina. Un jurat format per 10 persones de diferents àmbits va visitar forma secreta un centenar de restaurants per entendre la gastronomia de la comarca. S’han tingut en compte criteris com els de la Guia Michelin, com ara la tècnica, el servei, el celler o el local. Tot i que segons explica Ivan Puig, director de projecte de l’AGT,  ”l’ús del producte de proximitat i el generar turisme de qualitat han estat dos criteris que han prevalgut”.

Pel que fa al “Sucapa” ha quedat en tercera posició per, segons l’AGT, “la passió culinària, l’elegància dels emplatats,, l’experimentació sense oblidar la tradició, la fusió de sabors i textures”
El Sucapa no és l’únic restaurant de la nostra ciutat que apareix al rànquing. També hi ha el Terrum, el Brot, el This and That, el Racó del Cargol, el Debut, la Marina de L’Hospitalet i El Repartidor. Locals, tots ells, que aposten pel producte de proximitat, en especial del Parc Agrari del Baix Llobregat.

De la seva banda, el regidor de cultura, David Quirós, assegura que “l’aposta de L’Hospitalet pel turisme de negocis, ha anat lligat a l’oferta gastronòmica”

La guia vol escapar de propostes elitistes i aposta per una cuina arrelada al territori i accessible per a totes les butxaques.

L’acte ha comptat també amb la presencia d ela consellera d’agricultura, Teresa Jordà.