El primer tinent d’alcaldia i portaveu del grup municipal del PSC, Francesc J. Belver, ha comunicat que renunciarà a l’acta de regidor el pròxim 15 de juny i per tant, deixarà de ser membre del govern municipal, on exerceix com a responsable de les àrees d’Hisenda i Urbanisme.

Belver ho ha notificat a la xarxa social X

El 15 de juny hi ha convocat un ple extraordinari per investir com a nou alcalde David Quirós en substitució de Núria Marín que també ha anunciat la seva renuncia a continuar al capdavant del govern de la ciutat.

Francesc Belver va entrar com a regidor a l’Ajuntament l’any 1999. Des de llavors ha ocupat llocs de responsabilitat destacats dins els diferents cartipassos estructurats per Núria Marín al llarg de cinc mandats. Belver és portaveu del grup socialista a l’Ajuntament des del 2011 i a l’actualitat també és president de la societat La Farga, GEMSA. A més, també va ocupar la darrera presidència de l’extingit Consell Comarcal del Barcelonès.

El regidor socialista va néixer a L’Hospitalet el 1963 i viu al barri de Sant Josep. És diplomat en funció gerencial per a les administracions públiques, informàtic de professió i treballador d’Aigües de Barcelona en excedència.

Reaccions de les formacions polítiques locals

Qui serà el proper alcalde, David Quirós (PSC), ha fet una publicació a X on ha agraït a Francesc Belver la feina feta: “Gracias Fran. No cabe en un tuit mi agradecimiento por todo lo que he crecido a tu lado. Gracias por transmitir tu experiencia y por tu amor a la ciudad”.

ERC+EUiA per la seva banda ha emès un comunicat en què afirma que la marxa de Belver és un exemple més de la situació de crisi que està vivint l’Ajuntament. “La dimissió de qui ha portat tot el pes de la gestió municipal davant la incompareixença d’una alcaldessa absent durant els darrers anys, primer centrada a la Diputació i ara garantint-se el seu futur des de Madrid i com a senadora, i la falta d’un relleu mínimament competent, tal com ha quedat clar amb la deficient gestió de Quirós en les seves responsabilitats actuals com a regidor d’Educació i Cultura, sumirà l’Ajuntament en un major desgovern, agreujant la situació que ja pateixen dia a dia els veïns i veïnes de L’Hospitalet”.

La portaveu del grup municipal del Partit Popular, Sonia Esplugas, ha reaccionat a través de la xarxa X amb aquesta publicació: “El gobierno municipal del PSC L’H en plena descomposición”.

El portaveu del grup municipal de L’Hospitalet En Comú Podem, Manuel Domínguez, també ha reaccionat a X amb aquesta publicació: “Sembla que el canvi a l’alcaldia serà molt més que un canvi de persones. En Belver era l’alcalde de facto des de feia molt de temps”.