Els antics fundadors del Rugby Club Bellvitge s’han ajuntat per recuperar el club amb l’objectiu de fer arribar a les escoles del barri la pràctica d’aquest esport. De moment ofereixen les primeres nocions a l’hora de l’activitat física. Amb aquesta voluntat s’ha tornat a fundar una vella entitat esportiva que va tenir els seus orígens a Bellvitge ara fa 50 anys. De moment, ofereixen a les escoles de Primària classes dirigides aprofitant l’hora d’activitat física als cursos de 5è i 6e de Primària.

La primera sessió formativa va ser fa uns dies a l’Escola Bellvitge. Els alumnes van tenir el seu primer tast amb la pilota ovalada i amb unes regles especials per jugar en terreny dur i evitar el contacte físic.

El president del RC Bellvitge, Jordi Molinero, comenta que “l’objectiu és portar el rugbi als col·legis i que tingui un paper important al barri. Recuperar els orígens on fa 50 anys es jugava a rugbi. Volem que a tots els centre educatius es pugui practicar aquest esport”. A més, “el placatge es substitueix per uns mocadors que van lligats a la cintura. Quan et treuen la cinta és com si t’haguessin placat. Realment és una molt bona activitat i que no té cap risc, ja que no hi ha contacte amb el rival ni amb el terra”.

La primera sessió de rugbi a les escoles va agradar força als alumnes, que van descobrir un esport dinàmic, noble i molt entretingut. La idea de l’entitat és passar per totes les escoles de Bellvitge  per tal que tots els nens i nenes puguin provar un esport que té molta tradició al barri.