El Punt TIC La Florida – Les Planes és un dels candidats al guardó All Digital Awards d’aquest 2023. Compateix en la categoria de millor creador de canvis digitals i l’entrega de premis serà el 26 de setembre a Zagreb (Croàcia).

Els premis All Digital Awards estan promoguts per l’Associació Somos Digital i pretén reconèixer la innovació i el paper inspirador de persones i organitzacions europees en la digitalització, la transformació digital i les noves tecnologies de la informació.

Així doncs, en la categoria de millor creador de canvis digital, Mercè Carreras del Punt Tic La Florida – Les Planes i Fundació AEMA lluitarà per guanyar el guardó i competirà amb altres vuit candidats d’Espanya, Sèrbia, Itàlia, França i Romania.

El Punt TIC La Florida – Les Planes és un servei gratuït dinamitzat per joves del barri que prèviament han realitzat una formació per adquirir les competències necessàries per acompanyar la comunitat.

El punt TIC permet a les persones usuàries fer servir equips informàtics, rebre formació sobre l’ús d’un ordinador, cercar i avaluar informacions o dur a terme tràmits administratius, entre d’altres. L’objectiu és reduir l’escletxa digital, afavorir el benestar digital familiar i facilitar eines per adquirir o millorar les competències digitals. Durant l’any 2022 va atendre més de 4.000 persones i ha facilitat prop de 10.000 gestions al veïnat.